perjantai 10. kesäkuuta 2016

Treeniä, treeniä

2. valssi, 3:n jälkeen valssi, 5. persjättö, 8. perjättö, 12. valssi, 18. persjättö, 22. valssi, 24 takaakierto

Yritin ulkomuistista luonnostella rataa viime torstain Sannan treeneistä. En ehkä ihan onnistunut enää muistamaan kaikkien rimojen ylityssuuntia ja joku estekin saattoi jäädä pois, mutta tässä nyt edes jonkinnäköistä ratapiirrosta. 3-putkella pääsi taas harjoittelemaan putkijarrua ja hakemaan sitä, ettei koira lähde kaartamaan putken jälkeen hirmuista kaarrosta. Tätä tehtiin Ludon kanssa muutaman kerran ennen kuin osasin huutaa käskyä koiralle tarpeeksi ajoissa ja jotta koira haki oikean linjan seuraavalle esteelle.

Jätimme kepit ja keinun välistä, ja jatkoimme sitten 12-esteelle. 15-rima piti kiertää takimmaisen siivekkeen kautta takaakierrolla ja sitten sylkkärillä ottaa koira vastaan ja ohjata 16-putkelle. Tämä tuotti meille Ludon kanssa hankaluuksia, sillä koira ei meinannut millään irrota takakiertoon, vaan se olisi hypännyt esteen väärin päin. Sannan kanssa sitten kärsivällisesti naksuteltiin takaakiertoon irtoamista ja monen yrittämiskerran jälkeen Ludo lopulta hoksasi, mistä oli kyse. Pitäisi kyllä treenata tätä asiaa kuntoon vielä itsenäisti.

Näistä treeneistä jäi jotenkin ristiriitainen fiilis. Rata ei tuntunut mitenkään vaikealta, mutta kyllä sieltä muutama treenailtava kohta löytyi. Tuntui, että jos koiralla olisi enemmän esteosaamista (kuten keinu ja A), niin olisimme esimerkiksi voineet treenata este-erottelua, johon radalla oli selvästi tehty kohta. Nyt vain huruuttelimme putkia A:n sijasta ja tämänkaltainen treeni jäi välistä.


Toukokuun alusta lähtien olemme Ludon kanssa käyneet ProPerron valmennusryhmän lisäksi omatoimitreeneissä, jotka ovat Hukka-Putken alla vuorotellen tutulla hallilla ja vuorotellen Sorsasalon ulkokentällä. Viime tiistaina menimme Ludon kanssa Sorsasalossa tämännäköistä rataa, jonka edellinen ryhmä oli rakentanut. Ihan alussa olisi ollut keppikulmien ja keinun treenaamista, mutta ne nyt jäivät meiltä vielä väliin. Tälläkin kertaa treenailimme putkijarrua 5-putkella ja muutamaan kertaan tätä pitikin mennä ennen kuin sain ajoituksen kohdilleen ja Ludo lähti tarpeeksi tiukasti putkelta seuraavalle esteelle. 10-esteelle takaakiertoon irtoamien tuotti vähän vaikeuksia, samoin ehtiminen 13-hypyn jälkeen ohjaamaan koira putkeen. Hiekkakentällä juokseminen ei vain tuntunut kulkevan mitenkään ja olin auttamattomasti jäljessä koiraa. Pitäisi selvästi kasvattaa omaa juoksukuntoa, niin pysyisin paremmin vauhdissa mukana. :D

Muilla omatoimitreenikerroilla olemme Ludon kanssa keskittyneet pääasiassa keppien opetteluun ja kontaktiesteisiin tutustumiseen. Keppien opettelu on jo ihan mukavalla mallilla, tällä hetkellä 5-6 keppiä sujuu ongelmitta. Ulkokentällä on onneksi madallettu puomi, jolla olen Ludoa juoksuttanut. Vuosi sitten kävimme kyllä Ludon kanssa erillisellä kontaktikurssilla, mutta siitä on jo niin pitkä aika, että opit ovat tainneet unohtua. Silloin oli tarkoitus opettaa Ludolle juoksukontaktit, mutta monen pähkäilyn jälkeen olen päätynyt siihen, että 2on2off olisi meille sopivampi vaihtoehto puomille. Olen aloittanut pysäreiden treenaamisen kotona pahvilaatikolla, tästä on tarkoitus jatkaa kesän mittaan viemällä laatikko lopulta hallille ja liittämällä erikseen opittu taito puomin alastuloon. Katsotaan, miten oppiminen etenee. :) A-esteen yli olen myös juoksuttanut Ludoa, eikä koira enää yhtään arastele tuota korkeampaa estettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti